miercuri, 29 februarie 2012

Comportamentul catelului tau

Este foarte important ca puiul tau sa aiba un comportament adecvat, deoarece asa va ramane toata viata sa.
Educatia catelusului
Educatia catelului este foarte importanta pentru siguranta sa.
De asemenea, trebuie sa-l inveti si faptul ca TU esti seful haitei.
Catelul trebuie sa stie cine este sapanul, sa se comporte bine cu copilasii dar si cu vizitatorii. El trebuie sa ii respecte dar si invers, catelul trebuie respectat de ei.
Un catelus mai curat
Evolutia unui catelus privind igiena personala este foarte importanta. Acum iti voi oferi cateva sfaturi care te pot ajuta cu acest lucru.
1)Ofera-i indicii
Asigurandu-i mese fixe, ii creezi un ritm care permite alegerea celor mai propice momente ale zilei in care poti iesi la plimbare cu el.
La putin timp dupa masa iesi cu el la plimbare pe aceeasi usa si la acelasi interval de imp pentru ca puiul sa nu interpreteze gresit acest lucru.
2)Respecta-i ritmul
Acest lucru inseamna sa-l duci de fiecare data afara, dimineata si seara dupa masa. Aceasta reprezinta totodata si acceptarea ritmului sau in ceea ce priveste igiena.
Pentru a avea cat de cat o aproximatie in ceea ce priveste perioada de timp in care un catelus se poate "tine", adauga la varsta sa in luni cifra 1(ex: un catel de 2 luni nu poate fi tinut mai mult de 3 ore fara sa iasa). Nu uita faptul ca acest lucru este doar o aproximare si ca fiecare catel este diferit.
3)Transforma greselile in situatii pozitive
Daca se intampla in mod accidental, ca puiul de caine sa-si faca nevoile in casa nu- l certa!
Sterge mizeria cu un prosop absorbant si foloseste un spray neutralizator ce se gaseste in PetShop, pentru a elimina mirosurile de care catelul e posibil sa fie atras.
Du hartia cu mizerie in locul unde catelul trebuie sa-si faca nevoile, pune-l pe jos si lasa cainele sa miroasa. Acesta va asocia locul si mirosul cu bunul obicei pe care trebuie sa-l dobandeasca.

luni, 27 februarie 2012

Regulile casei pentru noul catelus

Inainte de a alege un nou catel, va trebui sa ai in vedere si intocmirea unui set de reguli pe care toti ocupantii casei dar si vizitatorii trebuie sa il respecte. Daca aceste reguli vor fi respectate vei avea un catel cu comportament coerent, evitand astfel orice stare de confuzie.
Cum sa te ocupi de noul catelus
Arata-le copiiilor cea mai buna metoda de a manui un caine. Cu ajutorul tau si a celor mici poate deveni un companion excelent si sa nu aiba probleme cu copiii.
Instruirea sanitara a catelului
Pentru a nu exista probleme in casa, scoate catelul afara regulat, dimineata la prima ora si seara inainte de culcare, dupa ce a mancat. Daca exista probleme in casa, curata locul cu un pdodus pentru inlaturarea petelor si a mirosului. Astfel cainele tau nu va considera pe viitor locul ca pe o toaleta. Si cel mai important, nu certa cainele-nu va intelege ce a facut gresit.
Siguranta in casa
 Cainele poate fi o siguranta intr-o cusca proprie. Totusi, ar trebui sa ai in vedere anumite lucruri:
-incadreaza firele electrice
-pune sursele de foc deoparte
-elimina obiectele care se pot sparge usor
-pune plantele pe rafturi pentru a nu fi sapate de caini
-foloseste un spray non-toxic anti-mestecat pentru "apararea" mobilei din casa
-fii sigur ca puiul nu poate scapa din curte
-muta produsele toxice intr-o zona speciala
-tine capacul inchis la toaleta
-nu lasa pe podea jucariile copiiilor.
Echipament
Cusca
O cusca este esentiala pentru caine, deoarece ea poate fi folosita si in timpul calatoriilor.Cusca ofera siguranta cainelui si poate ajuta si la dresaj. Poti pune o patura sau un asternut pentru confort.
Jucarii
Jucariile de marime potrivita sunt esentiale pentru catel. Le poti cumpara de la un Pet Shop, care pot fi folosite de caine cand e singur sau jocul in doi. De asemenea, vei avea nevoie si de o zgarda moale si o lesa. Vei avea nevoie si de o perie si un sampon Soft, astfel obisnuindu-l cu ingrijirea si imbaierea.
Patul
Cumpara un pat suficient de mare pentru noul catelus, cel mai potrivit fiind din plastic.
Alimentele si micile accidente
Bolurile pentru apa si mancare trebuie sa fie din otel inoxidabil sau ceramica. Puiul trebuie sa aiba apa la indemana.
Achizitioneaza o substanta de curatat petele pe baza de enzime pentru a indeparta si mirosurile si pentru a-l descuraja sa mai aiba obiceiuri necuvenite in casa.

joi, 23 februarie 2012

Creste-ti corect puiul de caine

Astazi voi scrie despre dezvotare puilor de caine si la ce sa te astepti cand cresti un pui.

Dezvoltarea normala a puilor
In mod normal, cordonul ombilical  cade in 2-3 zile de la nastere. Infectiile la cordonul ombilical sunt foarte rare. In timpul somnului, catelusii mai obisnuiesc sa tresara, acest lucru ajutand la dezvoltarea muschilor si a nervilor.
Puii incep sa se tarasca intre 7-14 zile de viata, merg la 16 zile si merg normal la aprox. 21 zile. Acestia pot alerga la 4 saptamani si juca, si pot invata si sa muste. Ai grija ca puii sa nu muste oamenii deoarece,acest lucru va deveni un obicei foarte rau.
Puii se nasc fara dinti. Dintii de lapte incep sa erupa la 2-4 saptamani, toti dintii de lapte fiind prezenti in jurul varstei de 8 saptamani.
Ochii puilor se deschid intre 12-15 zile de viata, retina maturizandu-se la varsta de 21 de zile. Catelusii ar trebui sa vada clar in jurul varstei de 4 saptamani. Nu trage de pleoapele ochilor deloc,iar daca observi o inflamatie a ochilor inainte de deschidere, du catelul la veterinar, pentru a-l trata. De asemenea, daca la deschidere,  ochii puiului sunt albi sau albastru deschis du catelul la veterinar imediat. La inceput, culoarea ochilor trebuie sa fie albastruie, schimbandu-se culoarea pe parcurs.
Puii incep sa auda la 14-17 zile de la nastere si ar trebui sa auda foarte clar in jurul varstei de 4 saptamani. Totusi, surditatea nu poate fi remarcata in timp ce puii sunt impreuna, ci doar in momentul in care puii sunt separati.
Puii nou-nascuti sunt capabilu sa-si mentina o temperatura a corpului cu pana la 11 grade Celsius mai mult.
Pentru primele 2-3 zile de viata pentru pui, tempeatura trebuie sa atinga 23-26 grade Celsius. Temperatura rectala a unui pui este de 36 grade Celsius, cresand pana la 38-39 grde Celsius.

Vaccinarile si deparazitarile
Vaccinarea puilor poate incepe la varsta de 6-7 sapamani.( mai multe despre vaccinare poti afla si in zilele urmatoare cand voi prezenta pr larg acest procedeu.)
Deparazitarea poate incepe la varsta de 2 saptamani, apoi repetata la varsta de 4,6,8 saptamani de viata. Dar, nu uita ca si femela mama va avea nevoie de o deparazitare, in acelasi timp cu puii. Totodata, veterinarul trebuie sa faca si o verificare a  starii de sanatate a puilor, cand implinesc 6-7 saptamani de viata.



miercuri, 22 februarie 2012

Ingrijirea femelelor postpartum si a puilor nou-nascuti

Astazi voi incepe sa prezint informatii care te-ar putea ajuta, daca doresti sa devii crescator de caini. Astazi voi scrie un articol despre ingrijirea femelelor postpartum si a puilor nou nascuti.
Nutritie
Dupa travaliu, femela va avea nevoie de hrana si apa. Asigura-te ca ii oferi aceste lucruri, avand grija ca puii sa nu consume mancarea mamei lor. Pentru asta vei avea nevoie de un suport special. De asemenea, femela trebuie condusa zilnic afara pentru nevoile fiziologice.
Apetitul femelei va creste, de aceea procura-i hrana de calitate cu mukte vitamine si proteine.
Puii se hranesc cu ajutorul mamei. Dar, cand cresc, la aprox. 3-4 saptamani, ei au nevoie de primul "terci". Acesta  se realizeaza prin plasarea a 2 cesti de alimente uscate pentru pui de inalta calitate intr-un blender cu 12,5g inlocuitor de lapte si completeazarestul din blende cu apa fierbinte. Catelusii ar trebui sa primeasca 3-4 de acest fel pe  zi.
In momentul in care puiutii au 6-7 saptamanu de viata trebuie sa fie complet intarcati. Ei trebuie samanance hrana solida si sa bea apa usor.
Curatenia
Cutia pentru fatare trebuie schimbata o data pe zi la fatare si cand incep puii sa manance solid, de 2-3 ori pe zi. Poti aseza pe funul cutii  un carton multe straturi de ziare peste, si o patura deasupra.
Spatiul puilor trebuie sa fie bine definut, avand un spatiu diferit pentru joaca, somn etc.
Temperatura
In  cutia de fatare trebuie a fie in jur de 29 grade Celsius in primele zile, urmand in urmatoarele zile sa atinga temperaturi mai scazute de 21-23 grade Celsius.
Sanatatea puilor
Puii trebuie consultati de un medic veterinar, vaccinati si examinati pentru a nu avea niciun defect congenital. De asemenea, iti potiintreba veterinarul despre toata ingrijirea puilor(daca acestia sunt de rasa).
Sanatatea catelei
Fiecare glanda mamara trebuie verificata cu grija cel puton o dta pe zi. De asemenea, medicul veterinar te poate ajuta la verificarea glandele mamare deoarece, acestea pot fi zgariate sau muscate de puii de caine.
In plus, cateaua va avea o sangerare la vulva care va putea dura cateva zile. De asemenea, blana catelei poate deveni foarte groasa in timpul sarcinii, cand incepe sa naparleasca. Acest proces este normal, iar blana isi poate reveni dupa 4-5 luni.
Interactiunea intre pui si catea si socializarea
Cand puii  implinesc 2-3 saptamani, cateaua trebuie sa aiba un spatiu diferit de cutia de fatare in care sa se odihneasca. In acelasi timp,puii pot fi scosi afara la joaca si pentru a explora inprejurimile.
Socualizarea timpurie a catelului este foarte importanta. Aceasta ii a ajuta sa aiba incredere in sine si a dezvolte mai putine probleme de comportament.
Catelusii ar trebui expusi la diferite zgomote priduse de aspiratoare, copii, usi de garaj inchizandu-se, chiar sirene de masini sau alte animale. Tot ceea ce cunoaste acum catelul il va ajuta sa devina un caine bine socializat, un adult fara frica. Mai multe despre socializare poti gasi si in categoria comportament, unde  discutat pe larg despre acest proces de cunoastere.






duminică, 19 februarie 2012

Top rase de apartament

Astazi va voi prezenta o lista a raselor potrivite pentru apartament grupate dupa anumite considerente.

1) Rase usor de educat
-Bischonii
-Ogarul Italian
-Shetland
-Cavalier King Spaniel
-Griffon
-Coton de Tuléar
-Épagneul
2) Rase care necesita o educatie mai stricta
-Boston Terrier
-Buldog Francez
-Cairn Terrier
-Canische
-Pug
-Schnauzer pitic
-Lhassa Apso
-Scottish Terrier
-Shih Tzu
-Yorkshire Terrier
3) Rase mai incapatanete si mai dificil de educat
-Chihuahua
-Pinscher
-Spitz
4) Rase care se inteleg bine cu copii
-Bischonii
-Buldogul Francez
-Cavalier King Charles
-Welsch Corgi
-Westie
5) Rase care nu agreaza joaca cu cei mici
-Boston Terrier
-Pug
-Chihuahua
-Lhassa Apso
-Schnauzer Pitic
-Scottish Terrier
-Shih Tzu
-Skye Terrier
-Whippet
-Yorkshire Terrier
6) Rase care latra la orice zgomot suspect
-Boston Terrier
-Canische
-Pug
-Chihuahua
-Lhassa Apso
-Shih Tzu
-Spitz
-Yorkshire Terrier


sâmbătă, 18 februarie 2012

Achizitionarea unui caine de la un crescator

Aceasta decizie este foarte importanta, de aceea trebuie sa stii
 anumite lucruri despre achizitionarea cainelui de la in crescator.
Responsabilitate
Adoptarea unui caine de la un adapost reprezinta o dovada ca iubesti cainii, dar trebuie sa ne gandim si la aspectul ca crescatorii de caini nu contribuie la cresterea nejustificata a populatiei de caini, ci doar proprietarii iresponsabili sunt vinovati, deoarece nu-si sterilizeaza/castreaza animalele.
Cautare
Trebuie sa stii ca nu toti crescatorii de caini sunt seriosi. Trebuie sa cauti bine,sate interesezi la persoanele cu cunostinte in domeniu, pentru a gasi un profesionist. El trebuie sa stie cum sa creasca un pui de caine si sa se asigure ca puii traiesc intr-un mediu care sa nu le puna in pericol sanatatea.
Conditii ce trebuiesc indeplinite de un catel cumparat de la un crescator
Exista, totusi, cateva detalii la care ar trebui sa fii atenta:
- daca doresti sa fii sigur ca puiul tau are pedigree, roaga- pe crescator sa iti spuba cel putin trei generatii
- daca doresti sa participi cu cainele la expozitii, puiul trebuie s prezinte avantajele urmasilor
- o garantie ca respectivul catel nu are probleme de sanatate, ar putea fi mostenite de la parinti
- informatii despre ingrijirea si toalearea catelului
- catelul trebuie sa prezinte un comportament echilibrat, nici agresiv, dar nici prea timid.

Alege-ti corect cainele potrivit pentru apartament

Tot mai multi oameni isi deoresc caini.Si, pentru ca majoritatea traiesc la apartament, acest lucru va fi putin mai greu.
Dar, exista solutii. In acest articol iti voi da sfaturi si iti voi arata cum iti poti alege cainele potrivit pentru apartament.
Inainte de a alege...
Trebuie sa stii faptul ca acest lucru nu este deloc usor! Trebuie sa t gandesti bine, deoarece un caine este o responsabilitate mare. Trebuie sa stabilesti mai intai ceasa doresti. Apoi, fa cautari si alege un crescator de caini responsabil, care te poate ajuta.
Daca nu doresti u caine de rasa, il poti adopta sau salva.
Acum iti voi prezenta 11 criterii de selectie care sper ca te vor ajuta in alegerea micului caine.
1) Talia si greutatea
In general, rasele potrivite pentru apartament sunt de talie mica.
Acest prim criteriu este foarte util in alegerea corecta. Trebuie sa analizezi totul din punct de vedere corect, pentru a ajunge la un raspuns sigur.
2) Caracterul
In functie de caracter, este recomandat un caine calm, unul energic, altul usor educat, linistit etc. Inainte de a alege un caine, va trebuie sa-i cunosti bine si parintii. Cum sunt ei? Agresivi sau docili, calmi si tacuti sau jucausi si plin de viata?
3) Relatiile cu cei mici
Exista rase de aini potrivite copiilor, care accepta mgaierile, veselia celor mici. De asemenea, exisra si rase care nu suporta asa de bine copii.
4) Relatiile cu alte animale
Daca ai deja un hamster, pisica sau peste, trebuie sa-ti iei un caine care sa accepte alte animale de companie si sa se faca acceptat de atre celelalte animale.
5) Caine sportiv
Iti doresti un caine micut, dar care sa te insoteas la plimbari? Daca iti place miscarea, poti sa practici chiar si sporturi canine alaturi de patrupedul tau. Principalele sporfuri canine sunt: Agility, Frisbee, Flyball, Cani-Cross etc.
Chiar si rasele de talie mica pot participa la astfel de concursuri fara probleme.
6) Caine pentru paza
Cainele ales de tine poate fi si un bun caine de paza. Putem clasa cainii de apartament pe doua grupe: cei care nu au niciun rol de paza sau aparare si cei care avertizeaza prin latrat prezenta cuiva necunoscut.
7) Locul lui in casa
Cainele trebuie sa aiba un loc al sau, unde se poate retrage dupa masa, unde sa stea linustit, sa se joace sau sa doarma. Important este ca tu sa ii creezi un spatiu persoal, infinctie de talia sa.
8) Ai timp pentru el?
Trebuie sa te ocupi serios de un caine. Trebuie sa-l ingijesti, sa-l hranesti, sa-l speli, sa il duci la veterinar etc. Pentru acest lucru trebuie sai acorzi mult timp cainelui tau.
Daca vei lipsi toata ziua de acasa si cainele va ramane singur mult timp, acest lucru nu ii va face deloc bine.
9) Toaletarea
Anumite rase au blana deasa, ceea ce necesita o toaleare temeinica. Acestor rase de caini trebuie sa le acorzi suficient timp pentru toaletare.
10) Vacantele
Cand pleci in concediu a trebui sa alegi daca iei cainele cu tine, daca il lasi la un prieten disponibil, sau daca alegi sa il lasi la o pensiune.
11) Bugetul
Pentru cainii de talie mica nu este necesara o cheltuiala mare, pe cand, la rasele de talie maee, vei avea nevoie de multa cheltuiala.Indiferent de talie, trebuie sa le oferi ghana de calitate, accesorii bune, jucarii, diferite suplimente alimentare, vizite la veteriar. De aceea este important sa-ti calculezi un buget special pentru ingrijirea cainelui.










vineri, 17 februarie 2012

Cele mai potrivite rase pentru copii

Deci,doresti sa-ti iei un caine. Numai ca, tu ai si un copil. Isi doreste foarte mult un catel. Ei bine, dar acum il alegi? Astazi iti voi arata cum poti sa alegi un caine potrivit pentru copilul tau.
In primul rand, trebuie sa te gandesti de unde vei lua cainele. Il poti lua de la o canisa sau de la un crescator. Daca vrei sa iei cainele de la un crescator, trebuie sa fii atent. El trebuie sa stie tot despre cainele pe care ti-l ofera. Catelul trebuie deparazitat, vaccinat. De asemenea, cainele trebuie sa fi fost si socializat cu alti oameni si caini.
Esential
Dresajul de ascultare este foarte important pentru catelusul tau. Asigura-te ca cineva din casa va avea suficient timp pentru formarea cainelui. De asemenea, il poti lua si pe copil la cursurile de dresaj, pentru a se obisnui cu catelul. Ei pot invata si cum sa se comporte cu cainii.
Varsta si talia
Trebuie sa iei in considerare varsta, precum si nivelul de activitate al copilului tau.
Unui copil mic de inaltime mica nu i se potriveste un caine imens care sa-l darame. Dar nici unui copil inalt nu i se potriveste un catel mititel care poate fi usor calcat pe o labuta.
Ai putea sa iti iei un caine adult, care s-a mai aflat prin preajma copiilor,  deoarece un catel are nevoie de multa atentie suplimentara.
Personalitate
O familie cu copii are nevoie de un caine inteligent, cu un temperament bun si un nivel de energie moderat.
Anumite rase sunt considerate potrivite copiiilor
Labrador sau Golden Retriever
-rase nemaipomenite pentru copii si destul de inteligente, dar, uneori pot fi hiperactive daca nu primesc suficient exercitiu fizic
Pudel
-extrem de inteligent cu un temperament extraordinar.
-in plus, poti alege dimensiunea- grupa de jucarie, miniatura sau standard.
Bischon Frise
-adora sa se joace, dar nu este hiperactiv.
-ingrijirea regulata est necesara.
Beagle
-caine prietenos, destept, potrivindu-se perfect unui copil
Cairn Terrier
-caini activi ce par a avea o afinitate naturala pentru copii.
-ii tolereaza mult pe copii, ramanand blanzi.
Collie si Shetland Sheepdog
-rase foarte calme, blande si tolerante.
-se inteleg bine cu copii de toate varstele si inaltimile.
Ciobanescul German
-rasa extrem de loiala si protectiva, dar trebuie dresati foarte bine.
-are o latura ludica dezvoltata, mai ales la tinerete.
Maidanezii
-multi dintre acestia pot fi caini uimitori, echilibrati si inteligenti.
In plus, salvand un caine maidanez, ii pot da o lectie importanta de viata celui mic.

marți, 14 februarie 2012

Mascul sau femela?

Mascul sau femela? Aceasta este vesnica intrebare cu care se confrunta multi iubitori de patrupede care isi doresc un nou caine. Acum te voi ajuta sa intelegi care ti s-ar potrivi cel mai bine!

Masculii:
-in general mai neascultatori si mai predispusi la disparitii
-sunt mult mai agresivi ca femelele si se pot incaiera cu alti caini sau pot fi atacati de altii
-mai multe obiceiuri care iti dau batai de cap (comportamentul de imperechere etc.)
-sunt mai putin predispusi la necrofagie sau coprofagie decat femelele
Dar, la masculi, comportamentul poate fi imbunatatit prin dresaj si sedinte de formare.

Femelele:
-par a avea mai multe atuuri decat masculii
-mai predispuse la sedintele de dresaj
-mai atente la stapanii lor
-mai tolerante cu copiii mici
-mai putin inclinate in a-si dori sa investigheze fiecare miros, lucru, caine etc.
-uneori pot fi foarte incapatanate si neascultatoare
-unele pot fi agresive
-au obiceiuri mai putin placute precum necrofagia sau coprofagia
-pot suferi si de mai multe comportamente extreme fobice.

Sexul, rasa si personalitatea
Multi proprietari cred faptul ca sexul cainelui si nu neaparat specificul rasei din care face parte, poate fi de vina de comportamentul sau. Dar acest lucru nu este adevarat.
Trebuie retinut faptul ca, privitor atat la rasa cat si la sex, ca fiecare caine este diferit, cu natura sa individuala, modelata de o combinatie genetica unica, precum si de factorii mediului inconjurator.
Mai mult de un caine?
Cand in casa sunt mai multi caini de acelasi sex, oricand s-ar putea isca o cearta.Acest lucru se intampla in cazurile in care cainii nu primesc in mod suficient semnalele de sef de haita din partea proprietarilor lor si, astfel, sunt lasati sa decida singuri cu privire la atitudinea pe care o adopta.
Uneori, doar doi caini de acelasi sex pot constitui o reteta de conflicte non-stop, singura solutie, de multe ori, fiind segretarea(separarea) constanta sau relocarea uneia dintre parti.





luni, 13 februarie 2012

Alege-ti corect cel mai bun prieten

In urmatoarele 2-3 saptamani va voi prezenta Proiectul "Noul caine". Acest proiect consta in mici trei etape:
-ingrijirea femelelor postpartum si a puilor proaspat nascuti (in cazul in care te intereseaza sa ajungi crescator de caini )
-ingrijirea cainelui dupa ce il adopti/cresti/cumperi

Bun, deci doresti sa-ti iei un caine. Te voi ajuta cum sa o faci pentru a avea un prieten de incredere pe viata.
In primul rand, trebuie sa te gandesti de ce ai nevoie de un caine(pentru paza, companie,vanatoare etc.). Asa iti poti alege o rasa pe care sa te axezi, potrivita tie. Poti cauta pe internet diferite rase si sa le compari ajungand la una potrivita dorintei tale.
De unde luam catelul
Un caine poate fi luat de la o canisa sau adoptat.

Daca doriti un caine cu pedigree aveti mare grija de la cine il luati si la starea puiului.( vaccinurile la zi, socializat etc). Pedigree-ul este un certificat de atestare genetica a cainelui. Conform acestuia, toti stramosii puiului de caine au fost arbritati din punct de vedere fizic si psihic de catre un specialist.
Varsta cainelui la momentul achizitiei
Varsta la care veti putea cumpara un pui de caine este de sase-opt saptamani. Pana atunci, puiul are nevoie de atentia mamei si a celorlalti frati ai sai. De asemenea, la aceasta varsta el trebuie deja vaccinat, deparazitat si intarcat.

Cum alegem puiul de caine
Cand vrei sa-ti alegi viitorul caine va trebui sa tii cont de comportamentul lui. Poti cere ajutorul si unui specialist, sau a celor de la centrul de adoptii etc. pentru a primi un raspuns corect.

Aici iti voi da niste sfaturi pe care le poti folosi in alegerea cainelui:
-urmareste puii, relatiile dintre ei, cum se joaca si care pe care domina
-da-le o jucarie si urmareste-le reactiile
-du fiecare caine, pe rand, in alta camera si observa atent comportamentul acestora
-fa un zgomot puternic, pate din palme/ picior etc. si observa-le reactiile
-ofera ceva bun fiecarui pui si urmareste reactiile lor.
De obicei, rezuma-te la puiul de nivel mediu. Extremele nu sunt o alegere buna, deoarece sunt alegerile cele mai diferite.




sâmbătă, 11 februarie 2012

Publicitate

Buna! Astazi va voi prezenta o fata deosebita, care iubeste cainii. Ea incearca sa lucreze de mana produse pentru caini si despre caini. Produsele create manual sunt fantastice, de aceea va invit sa faceti cunostinta cu ea.

Ea este Bianca Pasca: o fata iubitoare de caini, ce se straduieste sa creeze manual obiecte personalizate cu si despre caini.
Ea lucreaza cu placere si as dori sa va prezint si cateva produse create de ea insasi. Ea confectioneaza  la : magneti de frigider personalizati , portrete cu catei personalizate, lese de prezentare etc. Deasemenea, participa si la sedinte foto.

Daca doriti sa o contactati pe Bianca Pasca pentru a comanda un produs personalizat, ii puteti trimite un mesaj pe adresa de email black_gothic_love_94@yahoo.com .
Deasemenea, Bianca are si un site unde puteti sa o contactati, sau unde ii puteti viziona minunata galerie de fotografii. ( http://www.pascabiancaphotography.webs.com ).






Groomingul unui Border Collie

Bine ati revenit! Astazi va voi oferi un articol legat degroomingul unui Border Collie. O fata deosebita, pe nume Alexandra, m-a intrebat cum sa-si ingrijeasca Border-ul pentru competitii. M-am gandit sa postez acest articol pe blog, deoarece multe persoane se confrunta cu aceeasi problema ca a Alexandrei.

Periatul
Este foarte important sa-ti perii cainele. Pentru  perierea unui Border Collie vei avea nevoie de  perii speciale, potrivite blanii acestui caine.

Lungimea firului de par al unui Border este mare. De aceea, este important sa-ti perii cainele mai des. Pentru ingrijirea corecta, recomand o perie cu dinții flexibili și mai puțin flexibili, de o lungime medie sau mare, o perie cu dinții de sârmă, sau o perie pentru îndepărtarea ghemotoacelor de păr.
Blana unui Border Collie este neteda. Pentru a o ingriji corect, iti recomand o perie cu dinții moi-medii, scurți și deși. Totodata, cainele Border Collie are si mult sub-par, acesta trebuind eliminat prin periere frecventa de 3-4 ori pe saptamana.
Astfel de perii pot fi gasite in PetShop-uri sau Farmacii. Ii poti intreba pe vanzatori daca au un produs de buna calitate, care sunt recomandate de alti medici veterinari, sau chiar poti intreba propriul veterinar, pentru a afla un raspuns mai sigur.
Totusi, un Border Collie nu trebuie tuns, acest lucru nu are rost.
Deasemenea, la bai poti folosi diferite sampoane speciale. De obicei, acestea nu se folosesc foarte recent, mai ales ca Border-ul trebuie spalat la o luna, doua. Acestea nu se pot folosi asa des, deoarece pot provoca alergii cutanate. Deasemenea, te poti prezenta medicului veterinar pentru a afla ce fel de sampon i se potriveste cel  mai bine cainelui tau.
Atentie!
Asigura-te ca te prezinti medicului veterinar, inainte de a folosi orice sampon, deoarece acestea nu ii pot fi benefice cainelui!

Nu folosi des sampoane sau balsamuri pentru caini, acestea nu sunt foarte bune pentru pielea unui caine!
Pentru a avea o blana dreapta si neciufilita, recomand indreptarea cu peria, uscarea cu aer rece, si pentru volum, produsele Plush Puppy.
Deasemenea, poti folosi si alte sampoane de calitate, precum Oster, 8in1, Fresh'n'Clean sau Pet Head( avand o oferta speciala in luna februarie: I love Pet Head ).
Totodata, exista si balsamuri de calitate, care pot fi folosite pentru a da volum blanii cainelui. Printre acestea se numara 8in1 si Fresh'n'Clean. Exista chiar si sprayuri pentru diferite ocazii, pentru a da volum parului sau pentru descalcirea sa.( 8in1, Fresh'n'Clean )
Toate aceste produse pentru groomingul unui Border Collie se pot gasi in orice PetShop de calitate, cele mai cunoscute fiind  Animax si Zoomania

Deasemenea, poti vizita si un Centru Special de Groomingul unui caine. Acolo iti pot da sfaturi, dar si te pot ajuta, sa intelegi cum trebuie sa ai grija de blana cainelui. Iti pot oferii lectii de grooming, care te pot ajuta acasa.





    

miercuri, 8 februarie 2012

Toaletarea cainelui (III)

Ai mare grija la toaletarea cainelui tau. Astazi vom vorbi mai mult despre munca din saloanele de infrumutesare canina.

Tunsul
Atentia este un element important in tunsul cainilor.
Cainii trebuie sa stea linistiti atunci cand sunt tunsi, pentru a nu exista accidente.
Trebuie acordata mare atentie zonelor sensibile:
-marginile urechilor
-tendoanele aflate foarte aproape de piele
-marginile pliurilor

Stripatul
Stripatul reprezinta smulgerea parului mort. Aceasta operatiune se realizeaza la rasele cu par sarmos si/sau aspru.
Nu este o operatiune dureroasa, realizandu-se cu o ustensila speciala numita cutit de stripat (ustensile de tuns si scurtat parul).
Prin aceasta operatiune se asigura aerisirea optima a pielii si a parului, stimulandu-se cresterea firului nou de par.
Cand vrei sa-ti duci cainele la un salon, alege un centru special, cunoscut. Astfel, cainele va arata bine.


marți, 7 februarie 2012

Toaletarea cainelui (II)

Este foarte important sa-ti toaletezi cainele. Te voi invata cum sa ai grija ca animalul tau sa fie curat si fericit.

Cum ii ingrijesti ochii
Ochii cainelui nu trebuie sa prezinte secretii. Daca observi acest lucru, sterge zona cu un servetel sau un disc demachiant.

Cum ii cureti urechile

Trebuie sa acordam o atentie sporita urechilor cainelui. Cam o data pe saptaman trebuie sa ingrijesti urechile cainelui tau, indiferent de rasa acestuia.
Pentru curatarea urechilor foloseste tampoane de vata, discuri demachiante, servetele. Nu sunt indicate betisoarele, pentru a nu sparge timpanul cainelui. Curata cu mare atentie urechea cainelui.
Deasemenea, rasele cu urechi cazute sunt predispuse la diferite afectiuni.(otita, catarauricular)
Semele unei infectii sunt:
-inflamarea urechii
-depuneri excesive de ceara
-mirosul neplacut
-scuturarea capului
-scarpinatul

Cum il speli pe dinti
Igiena orala este foarte importanta pentru cainele tau. Poti sa-l duci di cand in cand pe catel la veterinar
pentru  afla daca datura sa este buna.
Este bine sa-ti speli cainele in fiecare zi pe dinti. Deasemenea, este foarte bine sa-l obisnuiesti cu acest lucru de mic, ca sa nu existe probleme in viitor.
Periajul se realizeaza cu ajutorul unei paste si unei periute de dinti speciale. Nu folosi orice fel de pasta! Recompenseaza cainele de fiecare data cand sta cuminte.

Cum ii ingrijesti labutele
De fiecare data cand vii de afara cu cainele, verifica-i labutele. Acest lucru este important, deoarece pot ramane bucati de pamant sau pietricele in labute, provocandu-i rani. Deasemenea, parul prea lung dintre degetele cainelui va fi scurtat.


luni, 6 februarie 2012

Toaletarea cainelui

Fie ca participam la expozitii canine, fie ca doar il scoatem in parc, cainele nostru are mare nevoie de ingrijire. In aceasta saptamana dedicata ingrijirii cainelui te voi invata sa iti ingrijesti animalul. Deasemenea, iti voi arata cat de important este ingrijirea pentru animalutul tau drag.

Cum ii ingrijesti blana?
Este foarte usor sa-ti ingrijesti cainele acasa. Blana se ingrijeste tinand cont de textura si lungimea firului de par. De aceea trebuie sa alegi cu atentie ustensilele de ingrijire. Te poti duce la un Pet Shop unde poti alege cu atentie.
Cainilor cu par scurt le trebuie o periere saptamanala, cu  perie din fibre naturale si cu un pieptene des.
Cainilor cu par lung le trebuie o periere mai frecventa, de doua trei ori pe saptamana si zilnic in perioada de naparlire.Pentru acesta ai nevoie de o pere metalica, un pieptene cu dinti rari si unul cu dinti desi.
Suplumentele alimentare pentru blana cainelui trebuie prescrise de medicul veterinar.

Cum il speli?
Este foarte important ca animalul tau sa fie curat. Trebuie imbaiat de cate ori are nevoie, atunci cand este murdar.
La baie, poti folosi pentru caine si un sampon special, dar, de obicei, acestea se folosesc numai in cazuri de urgenta.
Deasemenea, nevoia de imbaiere difera la fiecare rasa. O rasa ar avea nevoie de mai multe bai pe an, cand un alt caine are nevoie de foarte putine bai intr-un an.
De exemplu, cainii cu par scurt au nevoie de 2-3 bai pe an, cainii cu par de lungime medie de o baie la 2 luni, si cainilor cu parul lung, o baie pe luna.
Dupa baie, usuca cainele cu un prosop, si nu-l scoate afara, deoarece va putea raci.

Cum ii tai unghiile?
Cand observi ca animalul rau are unghii mari, este timpul sa-i tai unghiile.Acest lucru se face usor, ori acasa, ori cu ajutorul unui medic veterinar.
Daca vrei sa-i tai unghiile acasa, va trebui sa ai grija sa nu ii tai zona de culoare roz, acolo unde se afla terminatiile nervoase si vasele sangvine. Daca, se intampla acest lucru, fii cal si du-te repede cu cainele la veterinar.
Nu folosi unghiera ta, il vei rani pe caine.Mai bine cumpara un intrument special de taiat unghiile cainilor, care poate fi gasit usor la orice Pet Shop.



duminică, 5 februarie 2012

Saptamana Ingrijirii Cainelui

Dupa cum v-am promis, v-am mai facut cateva surprize. De luni incepe Saptamana Ingrijirii Cainelui, asa ca fii pe faza. Vei afla foarte multe lucruri importante legate de ingrijirea animalutului tau.
Sper sa va placa Saptamana Ingrijirii Cainelui!
www.alldogslover.blogspot.com

vineri, 3 februarie 2012

Cati ani are cainele meu?

Daca recent ai gasit un caine pe strada si l-ai adoptat, sau daca ai luat un caine de la adapost, vei fi curios in aflarea varstei sale. Astazi eu te voi ajuta sa aproximezi acest lucru pentru a-ti fi mai usor.

1) Dentitia
-dintii de lapte apar la aproximativ 15 zile de viata
-in primele 15-20 zile de viata apar incisivii laterali
-la sfarsitul primei luni de viata apar incisivi din mijloc
-molarii apar intre 25-33 de zile
-la varsta de o luna catelul are toti dintii de lapte
-schimbarea dintilor de lapte se face in jurul varstei de 4 luni
-la 8 luni catelul are dentitia specifica unui adult
-pana la varsta de un an incisivii sunt netociti, albi
-la 15 luni de viata, clestii inferiori incep sa se toceasc usor
-la 2 ani clestii inferiori sunt complet tociti
- la 3 ani se tocesc mijlocasii inferiori
- la 15 ani (aprox.) se toces si laturasii inferiori, dar si clestii superiori.
2) Ochii
- in a 15-a zi de viata, se deschid pleoapele cateilor
-in jurul varstei de 8 ani, privirea cainelui devine tulbure, prin transparentul corneii vazandu-se opacierea cataracei senile.
3) Blana
-in jurul varstei de 8 ani, cainilor incep sa le apara fire albe de par in jurul ochilor si pe bot.

Longevitatea cainilor este ereditara, in general acestia traind cam cat au trait parintii si bunicii lor.


joi, 2 februarie 2012

Caine pierdut?!

 Daca ti se intampla sa gasesti un caine prerdut, il poti ajuta sa se intoarca la casa lui. Dar cum? Poti afla din acest articol, care te va ajuta mult daca te intalnesti cu o asemenea situatie.

1) Intreaba vecinii daca nu au pierdut vreun caine. Ei ar putea sti chiar si daca cineva apropiat lor a pierdut vreun caine. Le poti arata cainele vecinilor pentru a stii cu ce au de-a face.
2) Creeaza un afis "Gasit Caine". Cu acest afis poti sa gasesti stapanul cainelui. Poti pune o imagine cu catelul pierdut, cateva informatii despre caine( rasa, sexul,talia sa), dar si cateva informatii unde te pot contacta oamenii.
3) Verifica daca cainele are microcip. Poti merge cu cainele la un veterinar. El va sti ce trebuie sa faca pentru a afla daca are sau nu un microcip.
4) Pastreaza catelul acasa, daca nu-i gasesti stapanul. Poti pastra cainele la tine acasa, daca potisi daca nu i-ai gasit stapanul.
5) Daca nu gasesti pe nimeni, du cainele la un adapost. Daca nu gasesti un posibil stapan, du cainele la adapost. Fa acest lucru doar daca chiar nu gasesti pe nimeni ce ar dori un caine. Nu te da batut! Adu-ti aminte ca animalul poate nu o sa-si mai gaseasca un stapan. Daca vrei il poti pastra chiar tu!