miercuri, 13 iunie 2012

Comanda "Aport"

Cu aceasta comanda va ajunge sa-ti aduca o mingiuta aruncata de tine si sa ti-o dea ca sa o mai arunci o data. E o comanda buna pentru antrenamentul lui pentru ca tu poti sta pe loc iar el sa alerge cat are nevoie.


1) Te asezi pe vine ca sa fii la nivelul lui si ia o mingiuta in mana. Ii atragi atentia asupra ei si arunci mingiuta undeva aproape. Se va duce dupa ea. Acum, odata ce are prada, nu se mai intoarce la tine cu ea. Va ramane undeva ca sa o savureze.

2) Te duci dupa el si ii ceri sa ti-o dea. Ii spui "lasa". Vei folosi aceeasi comanda de acum incolo ca sa-i ceri sa dea drumul la ceva ce tine in dinti. S-ar putea sa nu vrea sa lase. Nu te supara, e prada lui, tu il vei pacali sa dea drumul prazii fara sa-si dea seama ca ti-a cedat.

3) Vei avea pregatita o alta mingiuta legata cu o sfoara scurta de aproximativ un metru. O vei arunca pe aceasta, iar el va pleca dupa ea dand drumul primei mingiute. Cea de-a doua, legata cu sfoara, va ajunge tot la tine.

4) Acum repeti procedeul de cate ori e nevoie, pana intelege si-ti cedeaza mingiuta cand i-o ceri. Nu va trebui sa-l fortezi. Va vedea ca nu are succes cu incapatanarea lui si va ceda, pentru ca orice va face el, mingiuta tot la tine ajunge. Cand iti da mingiuta la comanda "lasa", bucura-te, mangaie-l si zi-i "bravo".

Dupa ce ai obtinut aceasta victorie de a primi prada lui la cerere, nu ai decat sa i-o arunci din nou si sa-i spui "aport", sau "adu mingea", sau ce vrei tu, numai sa pastrezi aceeasi comanda mereu.

Ii va face placere sa vada ca e rost de joaca daca iti aduce mingiuta si tu i-o arunci iar. Tu nu trebuie decat sa-i demonstrezi ca daca te asculta va distrati foarte bine impreuna.

Aceasta comanda in mod special este una de joaca. Daca nu reusesti de la inceput lasa-l si mai incerci maine. Pana la urma va intelege ca va jucati frumos si va dori sa-i arunci mingiuta ca sa ti-o aduca inpoi si tu sa i-o arunci iar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu