joi, 14 iunie 2012

Comenzile "Prinde" si "Lasa"

Aceste comenzi sunt folositoare in multe situatii, mai ales atunci cand vrei sa iti inveti catelul sa alerge dupa un obiect pe care i-l arunci si sa il aduca la tine. Poti sa il inveti sa faca asta incurajandu-l sa apuce lucruri atunci cand este mic. Acest fel de joaca va fi dresaj serios.


1) Cand "prinde" se invata luand un obiect moale, cum ar fi o minge de tenis, si asezandu-i-o in gura in timp ce repeti comanda "prinde".
2) Lauda-l daca o tine in gura. Daca nu vrea sa apuce obiectul, deschide-i gura cu atentie, pune-i obiectul in ea, spune comanda si apoi lauda-l.
3) Cand animalul a reusit sa ia singur obiectul si sa il tina, tine obiectul la o oarecare distanta de gura lui pentru a trebui sa se miste ca sa il poata apuca. Se poate sa fie nevoie sa il impingi chiar tu catre obiectul pe care vrei sa il apuce. Creste din ce in ce mai mult distanta intre obiect si caine.



Este posibil sa iti fie mai greu sa il faci pe el sa lase obiectul, decat sa il inveti sa il prinda. Primele cateva ori cand incerci sa il faci sa lase obiectul vei fi probabil nevoit sa ii deschizi chiar tu gura. Atunci cand il lasa, spune comanda "lasa" si apoi lauda-l.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu