vineri, 6 iulie 2012

Norwegian Buhund

Aceasta rasa a fost crescuta in Norvegia timp de peste o mie de ani, dar a fost introdusa mai tarziu in Marea Britanie, devenind cunoscut pe plan international din 1970.

Grupa: Ciobanesti

Origini
Acesti caini descendenti al vechii rase Iceland Dog, au fost utilizati in special, pentru manatul ovinelor. Numele sau neobisnuit provine de la cuvantul "hund" - caine si prefixul "bu", termenul folosit pentru adapostul temporar al ciobanilor pe timp de vara. Pe langa manatul oilor, iarna, acesti caini ajutau la tractarea saniilor si la vanatoare.

Infatisare
Norwegian Buhund seamana cu ruda sa din Islanda, prezentand o coada curbata pe spate, urechi erecte tipic cainilor spitz. Totusi, prezenta botului scurt nu este caracteristica cainilor de tip spitz. Acesta este protejat de frig in timpul iernii de un strat gros de blana.

Cap: lat, triunghiular; bot scurt, usor conic
Ochi: migdalati, inchisi la culoare
Urechi: erecte, mari si rotunjite la spate; pozitionate pe partea din spate a craniului
Piept: proeminent
Coada: stufoasa, curbata pe spate
Muscatura: in foarfeca
Inaltime la greaban: 43-45,5
Greutate: 53-58 kg

Personalitate
Acesti caini sunt inteligenti, avand o personalitate adaptabila, fiind si niste caini buni de paza. Au nevoie de multe plimbari lungi, fiind caini plini de energie.

Sanatate si ingrijire
La aceasta rasa, periajul nu este o problema mare. Trebuie doar sa li se acorde o atentie mai mare in perioada de naparlire. De obicei, sunt susceptibili la displazie de sold, de aceea trebuie sa aveti grija de la ce crescator il luati.

Indatoririle stapanului
Cainii Norwegian Buhund sunt destul de usor de dresat. Trebuie sa va asigurati ca toata familia se ocupa de el, de obicei, cainii din aceasta rasa atasandu-se doar de o persoana. Din cauza instinctului puternic de a mana, este nevoie sa-l tineti din scurt inpreajma vacilor si oilor.

Culoare: crem, galben spic roscat si negru
Periaj: ★
Alimentatie: ★ ★
Socializare cu copiii: ★ ★
Activitate: ★ ★ ★
Durata de viata: 11-13 ani




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu