joi, 5 iulie 2012

Ciobanesc German

 Aceasta este una dintre cele mai apreciate rase de caini, fiind cea mai cunoscuta dintre categoria Ciobanestilor.

Grupa: Ciobanesti

Origini
Ciobanescul German s-a dezvoltat din imperecherea mai multor rase de ciobanesti din Germania de astazi. La inceput, acestea aveau spatele mai drept decat varianta actuala a rasei, fiind si mai inalti. Varianta actuala a fost elaborata in anul 1890, de Max von Stephanitz. Acesta va constitui baza de plecare în formarea rasei.

Infatisare
Aceasta rasa are o alura impunatoare, fiind deseori comparat cu un lup. Are o forma gratioasa, forma spatelui scazand atunci cand e vazuta din profil.

Cap: conic; nu prezinta stop
Ochi: migdalati, usor oblici
Urechi: erecte, usor ascutite
Piept: proeminent
Coada: nu este indoita pe spate
Muscatura: in foarfeca
Inaltime la greaban: masculi: 61-66 cm
                                   femele: 56-61 cm
Greutate: 34-43 kg

Personalitate
Ciobanescul German s-a dovedit a fi o rasa loiala si extrem de inteligenta, fiind receptiva la dresajul complex. Deseori este antrenat pentru munci periculoase, de paza, securitate, politie, datorita firii sale responsabile si independente.

Sanatate si ingrijire
Problema cea mai mare a rasei este displazia de sold. De aceea, este important ca atunci cand alegeti un Ciobanesc German de la un crescator sa va asigurati ca parintii acestuia nu au avut aceasta boala. Acestia mai pot suferi de afectiuni pancreatice, simptomele fiind tulburarile digestive indelungate.

Indatoriile stapanului
Acest caine necesita multa grija din partea stapanului, deci nu este indicat sa va achizitionati acest tip de caine daca nu aveti conditiile necesare intretinerii. Pe langa dresajul de care are nevoie, este necesara perierea blanii des, mai ales in timpul perioadei de naparlire.

Culoare: negru cu pete maro; de preferabil culori mai inchise
Periaj:  ★  ★
Alimentatie:  ★  ★  ★
Socializare cu copiii:  ★  ★
Activitate: ★  ★

Durata de viata: 10-12 ani



2 comentarii: