luni, 2 iulie 2012

Categorii de rase canine


Modul in care sunt impartite rasele de caini nu e acelasi peste tot in lume, existand diferente in categorisirea lor. Aceste categorisiri sunt bazate pe scopul pentru care au fost crescute rasele.
Prezentarea raselor de pe acest blog se va realiza cu categoriile American Kennel Club (AKC).

1) Ciobanesti
Acest tip de caini a fost crescut pentru a lucra, in primul rand, cu animalele de cireada ca vacile si oile. Caacteristica principala a ciobanestilor este inteligenta, abilitatea de a invata rapid. Sunt foarte vioi si se plictisesc destul de repede daca nu pot sa alerge sau sa se joace.

2) Caini de vanatoare
Aceasta este cea mai veche categorie de caini, fiind folositi special pentru vanatoare. Aceasta grupa este impartita in ogari, sprintenii sin lumea cainilor, si copoii, vanatori in haite.

3) Non-sportivi
Aceasa categorie a AKC reprezinta un grup de rase diverse, crescute pentru a indeplini felurite sarcini, neputand fi categorisite altfel. Categoria cainilor non-sportivi contine cele mai multe rase.

4) Sportivi
Aceste rase sunt folosite indeosebi la localizarea si aportul vanatului. Cainii sportivi sunt usor de dresat, comunica bine cu oamenii si au nevoie de plimbari dese.

5) Terrieri
Aceasta categorie contine caini de statura relativ mica, dar cu caracter puternic. Cu mult timp in urma, acestia erau folositi ori la ferme, unde ucideau rozatoare, ori la luptele cu caini.

6) Caini de companie
Aceste rase sunt caracterizare de statura lor mica, fiind creati special pentru companie. Acestia sunt prietenosi si iubitori.

7) Caini utilitari
Cainii din aceasta grupa sunt folositi pentru paza, nefiind exagerat de prietenosi, sau in alte scopuri precum trasul vagonetelor. Sunt caini puternici, de statura mare, ce merita un dresaj strict.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu