vineri, 29 iunie 2012

Bikejoring

Bikejoring-ul este un sport benefic pentru sanatatea ta si a cainelui, mentinandu-va intr-o forma fizica excelenta. Este mult mai indicat sa iesi la o plimbare in stil Bikejoring decat sa-ti lasi cainele sa devina sedentar.

Descriere
Bikejoring-ul este un sport strans legat de canicross si skijoring, fiind un sport menit sa te mentina in forma. Desi orice rasa (sau non-rasa) de câine poate fi folosit pentru Bikejoring, cei mai cunoscuti fiind:  American Pit Bull, Husky Siberian, Samoyed, Malamut de Alaska etc. Cu toate acestea, orice tip de câine, care poate fi învăţat să tragă, sa alerge, şi sa accepte câteva comenzi poate fi folosit pentru  Bikejoring.
Totusi, acesta ar trebui sa stie cateva comenzi importante pentru acest sport, spre exemplu: comanda "opreste", comanda "porneste", dar si comenzile cu ajutorul carora o iau la "dreapta" sau "stanga".

Echipament
Cainii sunt echipati cu centuri adecvate pentru a trage, numindu-se hamuri  tip X de tractiune, fiind legati intre ei de niste franghi. Hamurile sunt în mod normal ataşate la o linie de banda (în cazul în care se utilizeaza mai multi caini). De asemenea, trebuie să ai grijă de propria ta securitate prin purtarea echipamentului de protecţie şi prin menţinerea bicicletei în stare bună de funcţionare. Este important ca franghia sa nu fie ataşata la ghidon. Multi folosesc si un dispozitiv ce pastreaza distanta optima intre tine si caine, atenuand astfel socurile.

Traseul
Este bine sa stabilesti un traseu acceptabil, fara bolovani sau pavaje pentru a nu rani labele cainelui. Inainte de plimbare poti chiar sa pleci sa vezi cat de bun este drumul. Pentru inceput, preferabil ar fi sa alegi un traseu simplu putin mai scurt, pentru a-l obisnui pe caine cu comenzile si drumul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu