joi, 28 iunie 2012

Flyball

Flyball-ul este un sport foarte cunoscut in lume. Este amuzant, energic si potrivit atat pentu tine, cat si pentru cainele tau.

Istoria
Începuturile acestui sport canin datează de pe la sfârşitul anilor 60 şi începutul anilor 70, fiind instituit de un grup de instructori canini din sudul Californiei. La început nu exista aparatul special care aruncă mingea. Prima cutie de flyball a fost construită de Herbert Wagner, care a oferit publicului şi o demonstraţie la “Tonight show” al lui Johnny Carson. La scurt timp, Flyball-ul a fost introdus în activităţile câtorva cluburi de dresaj din yona Toronto-Detroit. După câteva mici demonstraţii desfăşurate în cadrul show-urilor canine, primul mare campionat de Flyball a avut loc în anul 1983. În 1985, Mike Randall, primul preşedinte al Asociaţiei de Flyball din America de Nord (NAFA – North America Flyball Association), a redactat primul regulament de Flyball.


Descriere
Flyball-ul este un sport ce implică echipe de patru câini. Fiecare câine pleaca de la linia de start, si sare fiecare obstacol. Apoi, câinele loveste cutia care lanseaza mingi, prinzand mingea, intorcandu-se apoi la stapanul sau.  Odată ce un câine a fost finalizat cursa, cainele următor este eliberat de la linia de start. Prima echipa care termina cursa cu cei patru caini câştigă. Pentru ca stafetele de concurs sunt pozitionate paralel, exista posibilitatea ca patrupedele sa se ciocneasca intre ele, de aceea este indicat ca participantii la Flyball sa nu fie agresivi.

Flyball este o modalitate foarte bună pentru ca cainele tau sa se bucure de timpul petrecut cu alti caini, plus ca este un mod frumos pentru tine prin care poti intalni alţi proprietari de caini.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu