miercuri, 27 iunie 2012

Frisbee

Deja a venit anotimpul calduros si deja ne-am facut planuri cu cainele nostru! Fie plimbari, jocuri, sesiuni de dresaj etc. Iti recomandam vara aceasta sa incerci si putina distractie cu un Frisbee!  Este adevbarat ca sunt cateva rase de caini nu tocmai potrivite pentru acest tip de activitate, dar si ele fac miscare, ocolind cu succes sedentarismul (Bassetul, Pekineseul, Bloodhoundul etc.).

Istorie
  De cativa ani incoace, una dintre jucariile preferate ale cainilor nostri este frisbeeul - "discul zburator" cum i se mai spune. Frisbeeul a devenit o disciplina sportiva, atat pentru oameni cat si pentru caini, fiind benefic pentru mentinerea conditiei fizice a cainelui si, in acelasi timp, ajutand la consolidarea legaturii de prietenie dintre acesta si stapanul sau.
  Versiunea "umana" a acestui sport a aparut in 1871, cand Frisbie Pie Company a lansat pe piata un nou produs: farfuriile din plastic pentru placinta, pe care tinerii americani au inceput sa le foloseasca pe post de... jucarii, aruncandu-le de la unul la altul! In 1946, Walter Morrisson a avut geniala idee de a crea un disc zburator din rasina, denumit "the Pluto Platter" (farfuria lui Pluto).

Descriere 
  Nu conteaza ca ai un caine adult sau doar un pui. Pentru inceput, cainele trebuie sa stie sa aduca obiectul prins. Incepe cu cateva exercitii usoare, in casa sau in parc; nu este necesar ca obiectul aruncat sa fie de la bun inceput un disc: mingiuta sau alta jucarie preferata ii pot tine cu succes locul. Cainele nu va rezista tentatiei de a fugari obiectul aruncat. Dar, dupa ce a prins obiectul, exista posibilitatea sa nu ti-l aduca inapoi. Pentru a-l determina sa-ti inapoieze jucaria, poti folosi cu incredere metoda "recompensei": in momentul in care cainele iti aduce obiectul aruncat, rasplateste-l cu cateva crochete sau cu o bucatica de carne.
  Urmatoarea etapa care trebuie avuta in vedere este buna socializare a cainelui. Joaca cu Frisbee-ul se desfasoara de cele mai multe ori intr-un parc. Tocmai din acest motiv cainele nu trebuie sa aibe un comportament agresiv fata de ceilalti caini, de copii sau adulti, si nici sa fie distras de prezenta acestora.

Aruncarea
Pentru ca Frisbee-ul sa ajunga in directia si pe distanta dorita, acesta trebuie aruncat corect. {oate parea simplu cand privesti pe altcineva aruncand, daca nu ai mai aruncat niciodata un disc, vei observa ca primele dati se va dovedi chiar dificil. Exista mai multe metode de a arunca discul si cele mai multe implica indoirea incheieturii mainii pentru a imprima miscarea de rotire. Discul se apuca cu degetul mare pozitionat deasupra, iar celelalte degete curbate pe marginea sa. Lansarea discului cu incheietura indoita il va trimite la o distanta suficient de mare. Distanta si directia de zbor sunt influentate si de curentii de aer, asa ca cel mai bine este sa alegi o zi linistita si fara prea mult vant!

Frisbee-ul este un sport foarte indragit, atat de oameni, cat si de caini, deoarece te mentine in forma, consolideaza relatia dintre tine si caine si te ajuta sa scapi de stres si sa te distrezi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu