miercuri, 18 iulie 2012

Teckel

Acesti caini sunt niste vanatori excelenti, avand un trup neobisnuit, lung. De asemenea, mai sunt denumiti si "Dachshund" cuvantul "hund" reprezentand denumirea germana atribuita cainelui.

Grupa: Caini de vanatoare

Origini
Este probabil ca acest caine sa fie inrudit cu cainii din rasa Basset adusa in Germania de nobilii francezi la Revolutia Franceza din 1789. Pentru inceput cainii Dachshund au fost crescuti pentru a vana bursuci, varianta miniaturala fiind folosita la vanat iepuri. Existand mai multe variante ale rasei, se crede ca acestia au fost imperecheati cu diferite rase pentru a rezulta tipurile cu par lung si sarmos, varianta cu blana scurta fiind varianta standard.

Infatisare
Exista trei tipuri de Teckeli, acestia fiind diferenti in functie de blana lor. De asemenea, sunt caini mici cu picioare scurte.

Cap: conic, bot usor arcuit
Ochi: migdalati, de marime medie
Urechi: rotunjite si situate sus, varfurile atingand falcile
Piept: stern proeminent
Coada: purtata jos, putin curbata la varf
Muscatura: in foarfeca
Inaltime la greaban: sunt clasificati dupa greutate, nu inaltime
Greutate: 7-14,5

Personalitate
Sunt loiali stapanului sau, neinfricati si buni caini de paza. Latratul lor sugereaza un caine cu o statura impunatoare.

Sanatate si ingrijire
Datorita lungimii sale neobisnuite, pot avea probleme  la nivelul discurilor dintre vertebre. De asemenea, pot avea probleme si cu obezitatea, de aceea nu trebuie sa-i lasati sa se ingrase.

Indatoririle stapanului
Trebuie ales cu atentie tipul blanii cainelui. Exista tipuri diferite de blana aa acestei rase, deci acestea trebuie ingrijite diferit. Nu au nevie de prea mult spatiu si pot fi crescuti fara probleme la oras. De asemenea, este de recomandat folosirea in locul zgarzii, pentru a nu se exercita presiune in plus asupra coloanei.

Culoare: variaza, albul fiind permis doar pe piept
Periaj: ★ ★ ★
Alimentatie: ★
Socializare cu copiii: ★
Activitate: ★
Durata de viata: 12-13 ani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu