luni, 23 iulie 2012

Welsh Springer Spaniel

Aceasta rasa este una excelenta pentru vanat, fiind vioaie si jucausa. Este un ajutor de nadejde la vanarea animalelor de camp.

Grupa: Sportivi

Origini
Aceasta rasa este una foarte veche, existand consemnari ca aceasta dateaza din anul 900. Originile sale nu sunt sigure, dar par a fi inruditi cu spanielii din Bretagne, nordul Frantei. Welsh Springerii au fost insa introdusi in America de Nord la sfarsitul secolului XIX, fiind recunoscuti oficial in 1906.

Infatisare
Acest caine esterecunoscut dupa blana sa de culoare roscata cu alb. Membrele su burta au mai multa bkana decat restul corpului cainelui.

Cap: bombat, de lungime medie; stop bine delimitat
Ochii: ovali, de marie medie cu o nuanta inchisa
Urechi: atasate la nivelul ochilor
Piept: musculos
Coada: purtata orizontal sau usor ridicata, in continuarea liniei superioare a spatelui
Muscatura: in foarfeca
Inaltime la greaban: masculi - 45,5-48 cm
                                  femele - 43-45,5 cm
Greutate: 16-20 kg

Personalitate
Vioi, activi si iubitori, acesti caini sunt grozavi companioni, muncitori din fire. Nu vor obosi rapid, nici in cele mai aspre conditii de munca.

Sanatate si ingrijire
Blana acestui spaniel trebuie ingrijita cu atentie. Trebuie periat dupa fiecare plimbare si verificat de capuse sau scaieti care ii pot provoca infectii.

Indatoririle stapanului
Este recomandat sa traiasca in mediul rural, unde are loc unde sa fuga.  Dresajul este esential din cauza instinctului vanatoresc care il poate impinge sa o ia la goana atunci cand simte un miros nou. Se acomodeaza rapid in famili, sunt paznici buni si au nevoie de miscare in natura.

Culoare: roscat cu alb
Periaj:  ★ ★
Alimentatie: 
Socializare cu copiii:  ★ ★
Activitate:  ★ ★
Durata de viata: 11-13 ani




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu