miercuri, 1 august 2012

Labrador Retriever

Acest caine de vanatoare a devenit cel mai cunoscut caine din lume pentru firea sa linistita si calma si pentru loialitatea sa fata de stapan. Sunt foarte prietenosi cu copii, fiind alegerea ideala pentru o familie numeroasa.

Grupa: Sportivi

Origini
Initial, aceasta rasa a fost crescuta de pescari, in Newfoundland. Acolo au fost folositi pentru a scoate plasele din apa, ajutandu-i pe pescari. Apoi, primul Labrador campion a fost al ducelui de Malmesbury, cel care a dat numele rasei si a introdus-o in Marea Britanie, unde a devenit un vanator excelent, atat in apa, cat si pe uscat.

Infatisare
Acesti caini sunt cunoscuti pentru culoare sa galbuie, neagra sau ciocolatie.

Cap: lat, stop mediu
Ochi: rotunzi
Urechi: atarnate, situate jos
Piept: puternic si bine proportionat
Coada: in forma de coada de vidra
Muscatura: in foarfeca
Inaltime la greaban: masculi - 57-62 cm
                                  femele - 54,5-59 cm
Greutate: masculi - 29,5-36 kg
                 femele: - 25-32 kg

Personalitate
Labradorii sunt vioi si entuziasti, caini inteligenti. Receptivitatea lor ii face usor de dresat, invatand usor lucruri noi.

Sanatate si ingrijire
Labradorii sunt predispusi la displazie de sold, problema creata de o malformatie a soldului, la obezitate. Este necesar ca acest caine sa fie luat de la o canisa care a fost verificata.

Indatoririle stapanului
Nu folositi prea des recompense comestibile in timpul dresajului, deoarece acestea pot contribui la ingrasarea cainelui. Fiti atenti mereu cand sunteti prin preajma apei, nu toti Labradorii sunt inotatrori excelenti! De asemenea, Labradorii trebuie dresati ca atare fiind caini puternici.

Culoare: galbui, ciocolatiu, negru
Periaj: 
Alimentatie:  ★ ★ ★
Socializare cu copiii:  ★ ★ ★
Activitate:  ★ ★ ★
Durata de viata: 10-12 ani


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu