luni, 6 august 2012

Cocker Spaniel Englezesc

Se poate face usor confuzia intre aceasta rasa si Cocker Spaniel American, de aceea uneori, pot fi numiti doar Cockeri Spanieli. Sunt buni companioni dar au o reputatie buna si in concursurile de agilitate.

Grupa: Sportivi

Origini

 La mijlocul secolului al XIX-lea, crescatorii au inceput sa acorde mai multa atentie standardizarii si dezvoltarii liniilor specifice din grupa spaniel-ilor de teren. In cele din urma, liniile cocker englez si English toy spaniel si-au facut aparitia. In timp, cocker-ul englez a evoluat lent intr-un mod diferit fata de cocker-ul initial, in ceea ce priveste talia, conformatia si coloritul. In 1946, cocker spaniel-ul a fost separat, oficial, in doua rase distincte: cocker spaniel-ul american si cocker spaniel-ul englez, ambele recunoscute de catre American Kennel Club.

Infatisare
 Cocker spaniel-ul este un caine de talie medie, armonios. Capul este rotund, cu fruntea neteda. Botul este lat, iar urechile sunt lungi si pendulante. Coada este, in general, amputata la scurt timp dupa nastere.

Cap: arcuit si aplatizat
Ochi: ovali, cu pleoape mari
Urechi: atarnate, lungi, situate jos
Piept: proeminent
Coada: scurta,  purtata orizontal
Muscatura: in foarfeca
Inaltime la greaban: masculi - 40,5-43 cm
                              femele - 38-40,5 cm
Greutate: masculi - 12,5-15,5 kg
               femele: - 11,5-14,5 kg

Personalitate
Prietenos si receptiv, acest caine este entuziast si plin de viata. Pot fi usor dresati datorita inteligentei lor. Sunt incantati sa va faca pe plac si sa raspunda comenzilor.

Sanatate si ingrijire
Desi sunt inteligenti, unii indivizi monocolori sufera de un sindrom ce-i face sa devina agresivi din senin, revenind, tot din senin, la starea docila. Acest comportament este transmis genetic, de aceea este important sa va achizitionati puiul de la o canisa de calitate.

Indatoririle stapanului
 Acest spaniel este foarte energic, deci ii trebuie un spatiu larg unde poate alerga. Trebuie periat des si au nevoie de multa atentie din partea familiei, deoarece se poate plictisi usor.

Culoare: caramiziu, cafeniu sau maro si pete de diverse culori
Periaj: ★ ★ ★
Alimentatie:
Socializare cu copiii: ★ ★
Activitate: ★ ★
Durata de viata: 10-12 ani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu