miercuri, 8 august 2012

Setter Englezesc

Termenul "setter" vine de la modul in care incremeneau acesti caini in momentul in care vedeau vanatul (prepelite, fazani). Acest comportament ii dadea de stire vanatorului asupra pozitiei vanatului fara a-l speria, ca sa nu-si ia astfel zborul.

Grupa: Sportivi

Origini
Provine din Anglia din imperecherile controlate ale raselor Springer Spaniel, Water Spaniel si Spanish Pointer, faimoasa linie fiind creata de Sir Edward Laverack intre anii 1825 si 1875.

Infatisare
Culoarea cainilor Setter Englez este inconfundabila ,blana alba cu varfuri negre creeaza un model pestrit atat de caracteristic acestei rase.Mantaua este matasoasa si mai deasa pe piept si interiorul membrelor.

Cap: lung si firav, stop bine definit
Ochi: mari, migdalati, de culoare inchisa
Urechi: atarnate, situate jos
Piept: puternic si bine proportionat
Coada: conica, purtata drept
Muscatura: in foarfeca
Inaltime la greaban: masculi - 63,5 cm
                                   femele - 61 cm
Greutate: 25,5-30 kg

Personalitate
Rasa energica, Setterul Englezesc este un caine cu fire docila, fiind un companion excelent daca este plimbat destul. Este inteligent si invata repede.

Sanatate si ingrijire
Exista o serie de boli ereditare ce pot afecta aceasta rasa, deci fiti atenti la crescatorul de unde luati puiul de caine!

Indatoririle stapanului
Acesti caini nu se adapteaza asa de bine la oras. Are nevoie de mult spatiu pentru alergat, zonele rurale fiind ideale. Se pot plictisi rapid, provocand pagube in casa. Mai exista si o afectiune rara care poate afecta vazul Setteri-lor de la varsta de 12-15 luni, ducand, uneori si la spasme musculare sau crize.

Culoare: galbui cu alb, caramiziu inchis sau negru, uneori albastrui sau cafeniu
Periaj: ★ ★
Alimentatie: ★ ★ ★
Socializare cu copiii:  ★ ★
Activitate: ★ ★ ★
Durata de viata: 10-12 ani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu