vineri, 10 august 2012

Papillon

Numit dupa un fluture datorita urechilor sale franjurate, Papillon-ul este un caine dragalas si tandru, desi nu este o rasa prea populara. Un favorit al regalitatii, acest caine miniatural nu adora nimic altceva decat sa doarma toata ziua in poala confortabila a stapanului sau.

Grupa: Caini de Companie

Origini
Papillon-ul este un caine "de jucarie" a carui prima consemnare istorica dateaza de la inceputul anilor 1500. Aceasta rasa de talie mica, facand ulterior trimitere la spaniel-ul pitic, se crede ca ar avea origini in Spania. Odata cu trecerea timpului, acesta a devenit un caine de salon foarte popular, in special, printre membrii familiilor regale. Papillon-ul a fost acceptat de catre American Kennel Club ca rasa oficiala in 1915.

Infatisare
Blana Papillon-ului este lunga si fina, fara a prezenta puf. Urechile prezinta franjuri lungi, iar coada are aspectul unei pene matasoase. Roba acestui caine este alba cu pete de diferite culori admise. Parul de pe cap, incluzand si urechile, nu trebuie sa fie de culoare alba.

Cap: usor bombat
Ochi: rotunzi, de culoare inchisa
Urechi: mari, erecte
Piept: proeminent
Coada: lunga, purtata pe spate
Muscatura: in foarfeca
Inaltime la greaban: pana la 30,5 cm
Greutate: 4,5 kg

Personalitate
Aceasta rasa este o fire pasnica si zglobie, acomodandu-se si la tara, si la oras.

Sanatate si ingrijire
Aceasta rasa este foarte sanatoasa si rezistenta. De asemenea, cainii din aceasta rasa pot suferi si de o afectiune a rotulei.

Indatoririle stapanului
Aceasta rasa este alegerea ideala atat pentru persoanele singure, cat si pentru familii. Periajul este usor de efectuat deoarece acesti caini nu dispun de un strat inferior gros de blana.

Culoare: castaniu cu alb, caramiziu si alb, tricolor - negru, castaniu si alb
Periaj: ★ ★
Alimentatie:
Socializare cu copiii:  ★ ★  ★
Activitate:  ★
Durata de viata: 11-13 ani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu