joi, 13 septembrie 2012

Activitati de toamna pentru caine

Incet, incet toamna se asterne peste noi, iar frunzele care cad ne indeamna la melancolie.. Temperaturile mai scazute si ultimele licariri ale soarelui sunt perfecte pentru a mai intreprinde cateva activitati distractive in aer liber cu catelul nostru.

Desi activitatile de mai jos se pot desfasura si primavara sau vara, ele sunt mai apreciate atunci cand se desfasoara in zilele cu aer racoritor si proaspat, pe un fundal de frunze schimbandu-se la culoare.

Mergeti in parc
Parcurile sunt splendide in aceast perioada a anului, iar forfota de pe durata verii pare sa se mai fii diminuat. Cainele poate vana frunzele cazatoare in voie. Zilele sunt tot mai scurte si ami racoroase asa ca profitati de fiecare moment.

Luati un frisbee sau o jucarie si stoarceti toata energia din catelul dumneavoastra. In parc veti mai intalni si alti catei, cu care patrupedul din dotare se poate distra copios.

Drumetii, catarari si chiar campare
Nu va mai fi toamna canicula, insa cateva zile calduroase tot se mai gasesc. Numai bune pentru pentru o drumetie la munte, catarat pe cateva poteci. Bineinteles in compania catelului iubit, care va adora sa exploreze locuri noi fara sa scoata limba de un cot din cauza caldurii. Desi e mai racoare afara, aveti grija sa purtati in rucsac un castron si o sticla cu apa. Cainii au nevoie de hidratare pe durata efortului fizic. Nu neglijati nici deparazitarile externe: in iarba inca isi mai pot face veacul capusele sau puricii.

Nu va retrageti in casa. Daca aveti dispozitia sa cititi o carte iesiti in natura. Asezati o patura pe jos si cititi-i…cainelui. Adora sa va asculte. Desi nu inteleg nimic din poveste se vor simti bine ca parte a dialogului.

Munciti in gradina/ curte
Cu siguranta aveti un copac ale carui frunze au facut un covor dedesubt. Adunati-le intr-o gramada si lasati cainele sa se tolaneasca in ea. Cand s-a plictisit luati-o de la capat cu munca, avand totusi un catel multumit. In orice activitate intreprindeti prin ograda antrenati si catelul, va adora sa petreaca timp afara si sa va fie de folos.

Organizati intalniri de joaca
Aveti niste prieteni care au si ei catei?! Chemati-i la un gratar…de toamna, moment prielnic ca blanosii sa se alerge si sa socializeze. Cum pe timpul iernii plimbarile vor fi mai scurte, iar contactul cu alti caini mai rar, acum e timpul sa isi incarce bateriile cu energia semenilor lui.

Dresaj
Dresajul se face in orice moment al anului pentru a mentine alerta mintea cainelui. Orele cu lumina fiind mai putine, profitati de acestea pentru a porni sau definitiva anumite lectii de dresaj. Unele comenzi necesita lucrul in exterior asa ca asigurati- va ca timpul este de partea dumneavoastra. Pe masura ce se apropie iarna si temperaturile scad, abordati tehnici de dresaj potrivite pentru interior. Luati in considerare si cumpararea unor jocuri de inteligenta pentru catei, care ii vor tine mintea ocupata cat sta la caldura.


Sursa: www.zooland.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu