vineri, 27 ianuarie 2012

Agresivitatea canina(II)

  Astazi va voi oferi cateva informatii pentru a va apara de cainii agresivi, in caz ca intrati in ontact cu ei.

Sfaturi
-Cainele va apara tot ce-i apartine: hrana si jucarii, stapan, locuinta si curte, de aceea,este bine sa fii atent si sa nu te apropii de orice caine, deoarece el va putea fi agresiv cu tine.
 -Nu atinge un caine cand se simte rau , deoarece el va crede ca ii vrei raul. Si va deveni agresiv foarte repede. Daca gasesti un caine ce se simte rau, mai bine suna un veterinar si nu te repezi la el.
- Daca o joaca intre doi caini se transforma intr-un act de agresivitate, nu te baga intre ei, deoarece te vor ataca. Mai bine creeaza un zgomot puternic, uda-i sau arunca o patura pe ei, pentru a-i linisti.
-Nu ţipa, nu te întoarce din drum, evită mişcările bruşte şi nu lovi animalul.
-Atenţie să nu cazi! Dacă te-ai împiedicat şi ai căzut, este foarte posibil să fii atacat de câini. Faptul că eşti la pământ presupune, din punctul de vedere al animalului, că eşti vulnerabil.Astfel, este indicat să nu te aşezi „pe vine", să nu te ghemuieşti la pământ, să nu te apleci spre câine. Dimpotrivă, corpul tău trebuie să fie cât mai drept, în aşa fel încât să te impui în faţa câinelui.
-Dacă ştii că vei trece printr-o zonă populată de câini vagabonzi este bine să ai la tine o umbrelă sau un baston telescopic.Nu ca să-i loveşti, ci ca să foloseşti aceste obiecte pe post de „barieră" între tine şi câine.
O altă variantă ar fi să-ţi cumperi un aparat care emite ultrasunete şi pe care să-l activezi în momentul în care eşti înconjurat de câini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu