joi, 26 ianuarie 2012

Socializarea catelului

Este foarte important ca puiul nostru de caine sa socializeze. De aceea, astazi va voi prezenta despre socializarea cainilor.
De ce?
Toti ne dorim sa avem un caine echilibrat, care sa stie cum sa se comporte cu oamenii si cu alti caini. Astfel, prin socializare, catelul devine mai educat si fericit.
Cand?
Practic, socializarea puiului oncape inca din primele zile de viata cand acesta se joaca cu fratii si mama sa. Abia p la trei-patru sapt. perceptia se amplifica. Pana la sase-opt saptamani puiul descopera relatiile cu oamenii cu exteriorul si cu fratii sai.
Nu lasati cainele izolat  in cusca fara mama sau alaturi de pui de caini straini.
Cel mai bine este sa luam un pui de sase-opt saptamani de la un crescator care  avut grija ca el sa socializeze.
Socializarea se incepe cat mai devreme in viata cainelui!
Cum?
Poti discuta cu veterinarul cainelui cum poti socializa cainele. Il poti scoate afara cu o lesa de 1.5-2 metri de buna calitate si un ham. Hamul are rolul de a permite cainelui sa exploreze, fara a fi obligati sa-l tinem la picior.Daca s-a obisnuit cu hamul, se poate trece la o noua etapa folosind zgarda in loc de ham.
  Nu uitati! Nu mangaiati cainele atunci cand este speriat. Facand acest lucru, ii transmitem ce este bine sa se sperie. Catelul va intelege ca este recompensat si primeste atentie deci, treptat, isi va amplifica starea de frica!
Unde?
Pentru socializarea cu oamenii
si alti caini se recomanda alegerea unui club sau  unei scoli de dresaj, care organizeaza astfel de cursuri.
Va recomand un site important: www.ringstarclub.ro
Va doresc numai bine c socializarea puiului dvs!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu