sâmbătă, 18 februarie 2012

Alege-ti corect cainele potrivit pentru apartament

Tot mai multi oameni isi deoresc caini.Si, pentru ca majoritatea traiesc la apartament, acest lucru va fi putin mai greu.
Dar, exista solutii. In acest articol iti voi da sfaturi si iti voi arata cum iti poti alege cainele potrivit pentru apartament.
Inainte de a alege...
Trebuie sa stii faptul ca acest lucru nu este deloc usor! Trebuie sa t gandesti bine, deoarece un caine este o responsabilitate mare. Trebuie sa stabilesti mai intai ceasa doresti. Apoi, fa cautari si alege un crescator de caini responsabil, care te poate ajuta.
Daca nu doresti u caine de rasa, il poti adopta sau salva.
Acum iti voi prezenta 11 criterii de selectie care sper ca te vor ajuta in alegerea micului caine.
1) Talia si greutatea
In general, rasele potrivite pentru apartament sunt de talie mica.
Acest prim criteriu este foarte util in alegerea corecta. Trebuie sa analizezi totul din punct de vedere corect, pentru a ajunge la un raspuns sigur.
2) Caracterul
In functie de caracter, este recomandat un caine calm, unul energic, altul usor educat, linistit etc. Inainte de a alege un caine, va trebuie sa-i cunosti bine si parintii. Cum sunt ei? Agresivi sau docili, calmi si tacuti sau jucausi si plin de viata?
3) Relatiile cu cei mici
Exista rase de aini potrivite copiilor, care accepta mgaierile, veselia celor mici. De asemenea, exisra si rase care nu suporta asa de bine copii.
4) Relatiile cu alte animale
Daca ai deja un hamster, pisica sau peste, trebuie sa-ti iei un caine care sa accepte alte animale de companie si sa se faca acceptat de atre celelalte animale.
5) Caine sportiv
Iti doresti un caine micut, dar care sa te insoteas la plimbari? Daca iti place miscarea, poti sa practici chiar si sporturi canine alaturi de patrupedul tau. Principalele sporfuri canine sunt: Agility, Frisbee, Flyball, Cani-Cross etc.
Chiar si rasele de talie mica pot participa la astfel de concursuri fara probleme.
6) Caine pentru paza
Cainele ales de tine poate fi si un bun caine de paza. Putem clasa cainii de apartament pe doua grupe: cei care nu au niciun rol de paza sau aparare si cei care avertizeaza prin latrat prezenta cuiva necunoscut.
7) Locul lui in casa
Cainele trebuie sa aiba un loc al sau, unde se poate retrage dupa masa, unde sa stea linustit, sa se joace sau sa doarma. Important este ca tu sa ii creezi un spatiu persoal, infinctie de talia sa.
8) Ai timp pentru el?
Trebuie sa te ocupi serios de un caine. Trebuie sa-l ingijesti, sa-l hranesti, sa-l speli, sa il duci la veterinar etc. Pentru acest lucru trebuie sai acorzi mult timp cainelui tau.
Daca vei lipsi toata ziua de acasa si cainele va ramane singur mult timp, acest lucru nu ii va face deloc bine.
9) Toaletarea
Anumite rase au blana deasa, ceea ce necesita o toaleare temeinica. Acestor rase de caini trebuie sa le acorzi suficient timp pentru toaletare.
10) Vacantele
Cand pleci in concediu a trebui sa alegi daca iei cainele cu tine, daca il lasi la un prieten disponibil, sau daca alegi sa il lasi la o pensiune.
11) Bugetul
Pentru cainii de talie mica nu este necesara o cheltuiala mare, pe cand, la rasele de talie maee, vei avea nevoie de multa cheltuiala.Indiferent de talie, trebuie sa le oferi ghana de calitate, accesorii bune, jucarii, diferite suplimente alimentare, vizite la veteriar. De aceea este important sa-ti calculezi un buget special pentru ingrijirea cainelui.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu