sâmbătă, 11 februarie 2012

Groomingul unui Border Collie

Bine ati revenit! Astazi va voi oferi un articol legat degroomingul unui Border Collie. O fata deosebita, pe nume Alexandra, m-a intrebat cum sa-si ingrijeasca Border-ul pentru competitii. M-am gandit sa postez acest articol pe blog, deoarece multe persoane se confrunta cu aceeasi problema ca a Alexandrei.

Periatul
Este foarte important sa-ti perii cainele. Pentru  perierea unui Border Collie vei avea nevoie de  perii speciale, potrivite blanii acestui caine.

Lungimea firului de par al unui Border este mare. De aceea, este important sa-ti perii cainele mai des. Pentru ingrijirea corecta, recomand o perie cu dinții flexibili și mai puțin flexibili, de o lungime medie sau mare, o perie cu dinții de sârmă, sau o perie pentru îndepărtarea ghemotoacelor de păr.
Blana unui Border Collie este neteda. Pentru a o ingriji corect, iti recomand o perie cu dinții moi-medii, scurți și deși. Totodata, cainele Border Collie are si mult sub-par, acesta trebuind eliminat prin periere frecventa de 3-4 ori pe saptamana.
Astfel de perii pot fi gasite in PetShop-uri sau Farmacii. Ii poti intreba pe vanzatori daca au un produs de buna calitate, care sunt recomandate de alti medici veterinari, sau chiar poti intreba propriul veterinar, pentru a afla un raspuns mai sigur.
Totusi, un Border Collie nu trebuie tuns, acest lucru nu are rost.
Deasemenea, la bai poti folosi diferite sampoane speciale. De obicei, acestea nu se folosesc foarte recent, mai ales ca Border-ul trebuie spalat la o luna, doua. Acestea nu se pot folosi asa des, deoarece pot provoca alergii cutanate. Deasemenea, te poti prezenta medicului veterinar pentru a afla ce fel de sampon i se potriveste cel  mai bine cainelui tau.
Atentie!
Asigura-te ca te prezinti medicului veterinar, inainte de a folosi orice sampon, deoarece acestea nu ii pot fi benefice cainelui!

Nu folosi des sampoane sau balsamuri pentru caini, acestea nu sunt foarte bune pentru pielea unui caine!
Pentru a avea o blana dreapta si neciufilita, recomand indreptarea cu peria, uscarea cu aer rece, si pentru volum, produsele Plush Puppy.
Deasemenea, poti folosi si alte sampoane de calitate, precum Oster, 8in1, Fresh'n'Clean sau Pet Head( avand o oferta speciala in luna februarie: I love Pet Head ).
Totodata, exista si balsamuri de calitate, care pot fi folosite pentru a da volum blanii cainelui. Printre acestea se numara 8in1 si Fresh'n'Clean. Exista chiar si sprayuri pentru diferite ocazii, pentru a da volum parului sau pentru descalcirea sa.( 8in1, Fresh'n'Clean )
Toate aceste produse pentru groomingul unui Border Collie se pot gasi in orice PetShop de calitate, cele mai cunoscute fiind  Animax si Zoomania

Deasemenea, poti vizita si un Centru Special de Groomingul unui caine. Acolo iti pot da sfaturi, dar si te pot ajuta, sa intelegi cum trebuie sa ai grija de blana cainelui. Iti pot oferii lectii de grooming, care te pot ajuta acasa.





    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu