marți, 6 martie 2012

Ghidul complet al vaccinarii cainelui

Este important sa-ti pazesti cainii de virusi. Acest lucru il poti realiza prin administrarea la timp a vaccinurilor pentru caini. Astazi iti voi prezenta cateva informatii despre vaccinuri si cum pot fi ele folositoare pentru cainele tau.

Ce este un vaccin
Vaccinul este un produs biologic preparat din germeni patogeni sau din secretii microbiene, care se administreaza prin injectii in scop preventiv sau curativ.
Astfel, vaccinurile pot contine niste substante numite antigene, care stimuleaza raspunsul sistemului imunitar, protejandu-l impotriva respectivei boli.

Cum functioneaza un vaccin
Atunci can un antigen patrunde in corp, este recunoscut ca un intrus. Astfel, celulele lucreaza impotriva lui, urmand ca data viitoare, viteza de reactie sa fie mai mare si pagubele cat mai mici cu putinta.
Cand incepem vaccinarea


Procesul de vaccinare incepe la varsta de 6-8 saptamani. Apoi, ea se repeta la fiecare 3-4 saptamani pana cand acesta implineste 16 saptamani.


Reguli de intretinere a puiului in perioada de vaccinare:
 - Nu se tine in curte sau alta zona supusa interperiilor (ex. balcon)
 - Nu se tine intr-un spatiu comun cu alt animal (exceptand ceilalti membri ai cuibului) chiar daca acesta este deparazitat si vaccinat corespunzator, sau intr-un mediu in care a decedat un animal
 - Nu se transporta in conditii extreme de temperatura sau umiditate
 - Se fereste de contactul cu substante toxice sau ingerarea unor corpuri straine

* Mai exista cazuri in care vaccinul nu isi face efectul din cauza anticorpilor materni ce blocheaza abilitatea corpului de a produce anticorpi sau din mult mai multe motive.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu