vineri, 30 decembrie 2011

Ingrijirea cainelui in sezonul rece

   Iarna- perioada in care cainele tau e predispus la degeraturi si alte boli care ii pot pune in pericol viata. Asa gandesc majoritatea crescatorilor de caini atunci cand aud spunandu-se acest cuvant. Dar, pentru a-l ajuta sa nu se imbolnaveasca, voi scrie in acest articol despre pericolele iernii.

1) In timpul anotimpului friguros va trebui sa continui sa ii ingrijesti dintii, ghearele, dar va trebui sa nu uiti mult de blana(coada) si urechile cainelui, deoarece in aceste parti ale corpului  apar frecvent degeraturile. Degeraturile pot fi mai usoare, sau mai grave. Dar atunci cand  urechile sau coada cainelui sunt inrosite, asigura-te ca te duci imediat la medic cu el.

2) Iarna, cainii au tendinta sa manance mai mult, asa ca oferai mai multa cantitate de hrana, deoarece corpul sau lupta cu frigul.

3) In cazul in care ai un caine cu parul scurt, vei fi nevoit sa ii cumperi o haina speciala, pe care o gasesti in pet shop-uri, pentru a-l feri de frig.

4) Cand faci plimbari cu cainele tau prin zapada, nu uita hainuta, dar si ghetutele! Ghetutele pentru  caini, ofera protectie labutelor cainelui tau, pentru a nu ingheta.

5) In cazul in care ai un caine de crute, si nu ii dai voie sa intre in casa, asigura-te ca ii oferi un loc calduros cu multe paturi groase, care sa-i tina de cald.


 Daca vei tine cont de aceste sugestii, cainele tau nu va avea probleme cu frigul, ajutandu-l sa treaca cu bine peste iarna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu