duminică, 1 ianuarie 2012

Boli intalnite iarna

Bun venit! Iata ca a venit si Noul An si cu aceasta ocazie va urez La Multi Ani! Iata, ca odata cu Anul Nou a sosit si surpriza mea. Hai acum sa incepem obisnuit, urmand la sfarsit sa va prezint surpriza.

Bolile intalnite des in peroiada iernii

   Degeraturile apar frecvent in anotimpul geros, la nivelul extremitatilor care sunt mai putin protejate de blana(coada,urechi). Aceste degeraturi pot fi usoare, manifestandu-se prin edem si inrosire sau grave, necesitand indepartarea chirurgicala a partilor afectate.

 In cazul degeraturilor,primul ajutor consta in incalzirea zonei afectate prin aplicarea mai multor comprese calde.

   Hipotermia reprezinta scaderea brusca a temperaturii corpului. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa-ti lasi cainele sa alerge atunci cand este scos afara. Daca cainele tau este legat si sta in cusca, asigurate ca culcusul sau este cald, pentru ca poate intra in soc termic
 Principalele simptome intalnite sunt tremuraturile si slabiciunea cainelui. Daca da semne de hipotermie, inveleste animalul intr-o patura pentru a se incalzi. Dar daca starea lui se agraveaza, nu  sta pe ganduri, ci  du-l imediat la veterinar, deoarece hipotermia poate sa fie fatala!
   Nu uita sa tii cont de aceste sfaturi si nu intarzia sa-ti duci cainele la veterinar daca se agraveaza starea animalului tau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu