marți, 10 ianuarie 2012

Comanda "Culcat"

Buna ziua! Iata ca astazi a venit vremea sa va prezint o alta comanda de dresaj importanta, si anume, comanda "Culcat". Nu uitati sa mai intrati si in zilele viitoarea pentru a afla noi informatii de pe blogul meu , All About Dogs!

Comanda CULCAT
-scop: cainele trebuie sa ia aceasta pozitie, la comanda dresorului, asezandu-se cu corpul pe pamant, picioarele anterioare orientate spre inainte, iar cele posterioare sub abdomen, cu capul sus; cainele trebuie sa pastreze aceasta pozitie pana la primirea altei comenzi.
Comanda :
- voce : CULCAT !
- semn : ducerea mainii drepte, prin fata cainelui, spre inainte si in jos.
Formarea deprinderii :
 Acest exercitiu se executa atat de pe loc, cat si din mers.
- cainele se afla in partea stanga a dresorului, acesta tinand lesa in mana dreapta. Dresorul da comanda : CULCAT !; in timp ce, cu mana dreapta trage de lesa spre inainte si in jos, iar cu mana stanga apasa pe greabanul cainelui, obligandu-l  astfel, sa se culce cu fata inspre directia de mers.
- cainele este tinut in aceasta pozitie cateva secunde, iar daca incearca sa-si schimbe pozitia, se repeta comanda verbala, data pe un ton mai energic, executandu-se aceeasi smucire de lesa, concomitent cu apasarea pe greabanul cainelui.
 - dupa invatarea cainelui cu pozitia culcat, prin voce, se trece mana stanga, iar cu mana dreapta se executa semnul, prin ducerea mainii drepte spre inainte si in jos, cu mana stanga se trage usor de lesa in jos.
Sper ca v-au ajutat aceste sfaturi, si va doresc succes la dresaj, alaturi de propriul catel!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu