marți, 3 ianuarie 2012

Comanda "Sezi"

  Dupa cum stiati, azi trebuia sa scriu despre o comanda de dresaj. Si, m-am gandit profund, si am ales comanda "Sezi!" Aceasta comanda se invata, dupa ce cainele raspunde la comanda "Aici!".

Comanda "Sezi!"
   Acest exercitiu este invatat cu multa usurinta de catre pui daca este stimulat corespunzator si primeste recompensa pe care si-o doreste.  Tineti in mana dreapta o bucatica de mancare sau o minge (jucarie) de care catelul este foarte atasat si ridicati mana astfel incat stimulentul sa-i ajunga deasupra capului, iar el sa il urmareasca cu privirea.In timp ce va  plimbati mana catre spatele micutului caine, spuneti calm dar sigur "Sezi!". Acesta, urmarind stimulentul cu privirea, va veni in sezut.
Dupa ce face acest lucru , recompensati-l cu stimulent, spunandu-i BRAVO si LIBER. Dupa 7-8 repetari, puiul va executa SEZI la comanda verbala. De asemenea,nu uitati sa-i acordati recompensa cainelui si prin mangaiere, de fiecare data cand primeste stimulentul folosit la acest exercitiu.
   Folositi comanda SEZI, de asemenea, inainte de a-i oferi mancarea. Cereti caineluisa execute SEZI inainte sa-i oferiti castronul cu mancare, iar daca nu executa, il puteti stimula la fel, ridicand castronul putin deasupra capului si catre inapoi. Repetati de mai multe ori comanda SEZI si, cand o executa corect, laudati-l cu BRAVO si lasati-l sa manance. Dupa ce chemarea AICI si comanda SEZI au fost insusite de caine , puteti trece la un nou exercitiu de dresaj.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu