miercuri, 29 februarie 2012

Comportamentul catelului tau

Este foarte important ca puiul tau sa aiba un comportament adecvat, deoarece asa va ramane toata viata sa.
Educatia catelusului
Educatia catelului este foarte importanta pentru siguranta sa.
De asemenea, trebuie sa-l inveti si faptul ca TU esti seful haitei.
Catelul trebuie sa stie cine este sapanul, sa se comporte bine cu copilasii dar si cu vizitatorii. El trebuie sa ii respecte dar si invers, catelul trebuie respectat de ei.
Un catelus mai curat
Evolutia unui catelus privind igiena personala este foarte importanta. Acum iti voi oferi cateva sfaturi care te pot ajuta cu acest lucru.
1)Ofera-i indicii
Asigurandu-i mese fixe, ii creezi un ritm care permite alegerea celor mai propice momente ale zilei in care poti iesi la plimbare cu el.
La putin timp dupa masa iesi cu el la plimbare pe aceeasi usa si la acelasi interval de imp pentru ca puiul sa nu interpreteze gresit acest lucru.
2)Respecta-i ritmul
Acest lucru inseamna sa-l duci de fiecare data afara, dimineata si seara dupa masa. Aceasta reprezinta totodata si acceptarea ritmului sau in ceea ce priveste igiena.
Pentru a avea cat de cat o aproximatie in ceea ce priveste perioada de timp in care un catelus se poate "tine", adauga la varsta sa in luni cifra 1(ex: un catel de 2 luni nu poate fi tinut mai mult de 3 ore fara sa iasa). Nu uita faptul ca acest lucru este doar o aproximare si ca fiecare catel este diferit.
3)Transforma greselile in situatii pozitive
Daca se intampla in mod accidental, ca puiul de caine sa-si faca nevoile in casa nu- l certa!
Sterge mizeria cu un prosop absorbant si foloseste un spray neutralizator ce se gaseste in PetShop, pentru a elimina mirosurile de care catelul e posibil sa fie atras.
Du hartia cu mizerie in locul unde catelul trebuie sa-si faca nevoile, pune-l pe jos si lasa cainele sa miroasa. Acesta va asocia locul si mirosul cu bunul obicei pe care trebuie sa-l dobandeasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu