luni, 27 februarie 2012

Regulile casei pentru noul catelus

Inainte de a alege un nou catel, va trebui sa ai in vedere si intocmirea unui set de reguli pe care toti ocupantii casei dar si vizitatorii trebuie sa il respecte. Daca aceste reguli vor fi respectate vei avea un catel cu comportament coerent, evitand astfel orice stare de confuzie.
Cum sa te ocupi de noul catelus
Arata-le copiiilor cea mai buna metoda de a manui un caine. Cu ajutorul tau si a celor mici poate deveni un companion excelent si sa nu aiba probleme cu copiii.
Instruirea sanitara a catelului
Pentru a nu exista probleme in casa, scoate catelul afara regulat, dimineata la prima ora si seara inainte de culcare, dupa ce a mancat. Daca exista probleme in casa, curata locul cu un pdodus pentru inlaturarea petelor si a mirosului. Astfel cainele tau nu va considera pe viitor locul ca pe o toaleta. Si cel mai important, nu certa cainele-nu va intelege ce a facut gresit.
Siguranta in casa
 Cainele poate fi o siguranta intr-o cusca proprie. Totusi, ar trebui sa ai in vedere anumite lucruri:
-incadreaza firele electrice
-pune sursele de foc deoparte
-elimina obiectele care se pot sparge usor
-pune plantele pe rafturi pentru a nu fi sapate de caini
-foloseste un spray non-toxic anti-mestecat pentru "apararea" mobilei din casa
-fii sigur ca puiul nu poate scapa din curte
-muta produsele toxice intr-o zona speciala
-tine capacul inchis la toaleta
-nu lasa pe podea jucariile copiiilor.
Echipament
Cusca
O cusca este esentiala pentru caine, deoarece ea poate fi folosita si in timpul calatoriilor.Cusca ofera siguranta cainelui si poate ajuta si la dresaj. Poti pune o patura sau un asternut pentru confort.
Jucarii
Jucariile de marime potrivita sunt esentiale pentru catel. Le poti cumpara de la un Pet Shop, care pot fi folosite de caine cand e singur sau jocul in doi. De asemenea, vei avea nevoie si de o zgarda moale si o lesa. Vei avea nevoie si de o perie si un sampon Soft, astfel obisnuindu-l cu ingrijirea si imbaierea.
Patul
Cumpara un pat suficient de mare pentru noul catelus, cel mai potrivit fiind din plastic.
Alimentele si micile accidente
Bolurile pentru apa si mancare trebuie sa fie din otel inoxidabil sau ceramica. Puiul trebuie sa aiba apa la indemana.
Achizitioneaza o substanta de curatat petele pe baza de enzime pentru a indeparta si mirosurile si pentru a-l descuraja sa mai aiba obiceiuri necuvenite in casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu