marți, 7 februarie 2012

Toaletarea cainelui (II)

Este foarte important sa-ti toaletezi cainele. Te voi invata cum sa ai grija ca animalul tau sa fie curat si fericit.

Cum ii ingrijesti ochii
Ochii cainelui nu trebuie sa prezinte secretii. Daca observi acest lucru, sterge zona cu un servetel sau un disc demachiant.

Cum ii cureti urechile

Trebuie sa acordam o atentie sporita urechilor cainelui. Cam o data pe saptaman trebuie sa ingrijesti urechile cainelui tau, indiferent de rasa acestuia.
Pentru curatarea urechilor foloseste tampoane de vata, discuri demachiante, servetele. Nu sunt indicate betisoarele, pentru a nu sparge timpanul cainelui. Curata cu mare atentie urechea cainelui.
Deasemenea, rasele cu urechi cazute sunt predispuse la diferite afectiuni.(otita, catarauricular)
Semele unei infectii sunt:
-inflamarea urechii
-depuneri excesive de ceara
-mirosul neplacut
-scuturarea capului
-scarpinatul

Cum il speli pe dinti
Igiena orala este foarte importanta pentru cainele tau. Poti sa-l duci di cand in cand pe catel la veterinar
pentru  afla daca datura sa este buna.
Este bine sa-ti speli cainele in fiecare zi pe dinti. Deasemenea, este foarte bine sa-l obisnuiesti cu acest lucru de mic, ca sa nu existe probleme in viitor.
Periajul se realizeaza cu ajutorul unei paste si unei periute de dinti speciale. Nu folosi orice fel de pasta! Recompenseaza cainele de fiecare data cand sta cuminte.

Cum ii ingrijesti labutele
De fiecare data cand vii de afara cu cainele, verifica-i labutele. Acest lucru este important, deoarece pot ramane bucati de pamant sau pietricele in labute, provocandu-i rani. Deasemenea, parul prea lung dintre degetele cainelui va fi scurtat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu