luni, 6 februarie 2012

Toaletarea cainelui

Fie ca participam la expozitii canine, fie ca doar il scoatem in parc, cainele nostru are mare nevoie de ingrijire. In aceasta saptamana dedicata ingrijirii cainelui te voi invata sa iti ingrijesti animalul. Deasemenea, iti voi arata cat de important este ingrijirea pentru animalutul tau drag.

Cum ii ingrijesti blana?
Este foarte usor sa-ti ingrijesti cainele acasa. Blana se ingrijeste tinand cont de textura si lungimea firului de par. De aceea trebuie sa alegi cu atentie ustensilele de ingrijire. Te poti duce la un Pet Shop unde poti alege cu atentie.
Cainilor cu par scurt le trebuie o periere saptamanala, cu  perie din fibre naturale si cu un pieptene des.
Cainilor cu par lung le trebuie o periere mai frecventa, de doua trei ori pe saptamana si zilnic in perioada de naparlire.Pentru acesta ai nevoie de o pere metalica, un pieptene cu dinti rari si unul cu dinti desi.
Suplumentele alimentare pentru blana cainelui trebuie prescrise de medicul veterinar.

Cum il speli?
Este foarte important ca animalul tau sa fie curat. Trebuie imbaiat de cate ori are nevoie, atunci cand este murdar.
La baie, poti folosi pentru caine si un sampon special, dar, de obicei, acestea se folosesc numai in cazuri de urgenta.
Deasemenea, nevoia de imbaiere difera la fiecare rasa. O rasa ar avea nevoie de mai multe bai pe an, cand un alt caine are nevoie de foarte putine bai intr-un an.
De exemplu, cainii cu par scurt au nevoie de 2-3 bai pe an, cainii cu par de lungime medie de o baie la 2 luni, si cainilor cu parul lung, o baie pe luna.
Dupa baie, usuca cainele cu un prosop, si nu-l scoate afara, deoarece va putea raci.

Cum ii tai unghiile?
Cand observi ca animalul rau are unghii mari, este timpul sa-i tai unghiile.Acest lucru se face usor, ori acasa, ori cu ajutorul unui medic veterinar.
Daca vrei sa-i tai unghiile acasa, va trebui sa ai grija sa nu ii tai zona de culoare roz, acolo unde se afla terminatiile nervoase si vasele sangvine. Daca, se intampla acest lucru, fii cal si du-te repede cu cainele la veterinar.
Nu folosi unghiera ta, il vei rani pe caine.Mai bine cumpara un intrument special de taiat unghiile cainilor, care poate fi gasit usor la orice Pet Shop.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu